Brokkoli seemned annavad saagiks sordi, mis on lillkapsaga tihedalt seotud, kuigi lehed on kitsamad ja lainelisemad. Süüa võib nii pead, külgvõrseid kui ka idandeid. Tavaliselt koristatakse saaki vahetult enne kollaste õite nähtavaletulekut, kuid võimalik on ka veidi hiljem.
See rikkaliku maitsega avatud tolmlev brokoli sort on populaarne koduköögiviljaaednike seas! Need brokkoli seemned kasvavad kiiresti ja annavad 4x rohkete külgvõrsetega päid, mida saab koristada ka pärast põhipea lõikamist.
Kuigi Calabrese spargelkapsas pärineb Itaaliast Calabria provintsist ja jõudis Ameerikasse 1880. aastatel, kasvas taim, millest moodne brokkoli on saadud, esmakordselt looduses Vahemere piirkonnas ja Väike-Aasias. Brokkoli levis järk-järgult ülejäänud Euroopasse, kus Thomas Jefferson lisas selle kummalise uue köögivilja oma katseaeda. Itaallased hindasid seda nii kõrgelt, et see sai nimeks “”Itaalia spargel””. Pärast Esimest maailmasõda tõid itaalia vennad Stefano ja Andrea D’Arrigo oma Sitsiilia sordi brokoli ja hakkasid seda kasvatama San Joses, Calfornias, kust hiljem saatsid nad selle Bostoni North Endi, kust sai alguse kiiresti arenev levik üle kogu maailma.