Acai-marjad on amino- ja rasvhapete poolest rikkad. Brasiilias, kust acai pärineb, nimetatakse neid ilu marjadeks, kuna need tumedad viljad annavad energiat ja tugevdavad immuunsust, kiirendavad ainevahetust. Ja see omakorda mõjutab kohe juuste ja küünte välimust ning seisundit.
Peale selle on acai-marjades rekordkoguses antioksüdante, samuti aitavad nad võidelda ülekaaluga: nad on hästi toitvad, kuid samas madala kalorsusega. Acai-marjad on kasulikud diabeedihaigetele, kuna normaliseerivad veresuhkru taset. Teadlased on tõestanud, et regulaarsel tarbimisel pärsib acai kehas vananemisprotsesse. Pole üllatav, et toitumisspetsialistid räägivad kui ühest suust vajadusest lülitada acai-marjad oma igapäevamenüüsse.
Orgaaniline acai-marja pulber sisaldab polüfenoole (3300 mg 100 g kohta) ja antotsüaniine (380 mg 100 g kohta). Marju korjatakse käsitsi ja töödeldakse hoolikalt. Tänu rikkalikule puuviljamaitsele ja lillale värvile on acai-marja pulbriga lihtne kokteile, müslisid, magustoite või küpsetisi veel paremaks teha.